Concertreis 1998 Colchester
Op uitnodiging van de Engelse Trianon Music Group beleefde “l’ Espérance” een onvergetelijke tijd.
Met de boot wilde l’ Espérance de oversteek maken, maar uiteindelijk werd dat de shuttle. De reis was daardoor aanzienlijk langer dan gepland. Na een behoorlijke zware dag kwamen de koorleden aan in het hotel in Colchester. Een prachtige accommodatie.
De dagen waren flink vol gepland. Donderdagochtend stond al direct een rondwandeling door de prachtige stad Colchester en ’s middags was er een officiële receptie in het stadhuis van Ipswich op uitnodiging van de burgemeester.
Lenie van der Wal mocht daar namens de Gemeente Krimpen aan den IJssel een aquarel van de Algerabrug aan het gemeentebestuur overhandigen. Als tegenaandenken kreeg zij van de Engelse burgemeester het wapen van Ipswich mee naar huis.

Vrijdagochtend werd “l’ Espérance” getrakteerd op een rondleiding door Cambridge. Veel indruk maakte de Kings College Chapel met het mooie waaierplafond en het Fitzwilliams Museum.
Een prachtig stukje East Anglia.

More than any other collegiate choir in Britain and indeed any other ecclesiastical institution, King’s College Chapel and its Choir together comprise a perfect synthesis of music and architecture”

Sir John Eliot Gardiner

Geef een reactie