CONCERTREIS PARIJS
Woensdag 26 oktober 2005 vertrok rond 09.00 uur een gezelschap bestaande uit 17 koorleden aangevuld met een drietal echtgenoten (waarvan één ook als zanger) richting Parijs voor een zesdaagse koorreis samen met hun Engelse muziekvrienden, de Trianon Music Group en de Anglia Singers.

Na een probleemloze busreis arriveerden we rond 16.00 uur bij het Grand Hotel de Paris. Tijd om te ontspannen en te dineren in Montmartre en daarna onze Engelse vrienden te begroeten, die inmiddels ook gearriveerd waren. Donderdagmiddag stond een lunchconcert in de St. Trinité op het programma. Er was die dag uiteraard ook tijd voor ontspanning zoals ’s middags een stadsrondrit door Parijs met diverse interessante stops en ’s avonds een boottocht op de Seine.

De vrijdag werd doorgebracht in de prachtige stad Chartres met vele bezienswaardigheden, waar in de namiddag in La Cathédrale Notre-Dame de Chartres een concert gegeven werd. Zaterdag kon men Parijs verder verkennen zoals het bezoeken van Montmartre, de Sacré-Coeur, Place du Tertre of uiteraard te winkelen bijvoorbeeld in Galerie Lafayette. ’s Avonds stond een concert in The American Church op het programma.

Op zondag stonden er – behoudens een gemeenschappelijke kerkdienst in Eglise Luthérienne de la Trinité – geen bijzondere activiteiten op het programma.

Maandagochtend vroeg werd de thuisreis alweer aanvaard en kwamen we in de loop van de middag weer veilig thuis. Afsluitende hebben we van deze zes dagen bijzonder genoten, ook met elkaar en kunnen we bovendien terugzien op een serie van drie concerten die goed werden bezocht en waarvan zowel het publiek als wij ontzettend van hebben genoten.

Geef een reactie